Tijdelijk niet beschikbaar
Wegens groot onderhoud kunt u momenteel geen online boeking plaatsen bij HolidaySale. Onze excuses voor het ongemak. U kunt ons wel altijd telefonisch bereiken via 0318 - 55 09 50. Met vriendelijke groet,
HolidaySale

Speciaal voor jou geselecteerd

Spanje

Spanje behoort samen met Portugal tot het Iberisch Schiereiland. In het noorden grenst Spanje aan Frankrijk waarbij de Pyreneeën de bekende 'natuurlijke grens' zijn. In het hart van de Pyreneeën ligt Andorra. Bij Spanje behoren ook de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de eilandengroep de Balearen in de Middellandse Zee; ook mooie plekken om op vakantie te gaan.
Spanje is een divers land met veel uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de toeristische kusten aan de Middellandse Zee, het flamencodansen van Andalusië, en stierenvechten in vele delen van het land en het moderne Barcelona in Catalonië.
De naam Spanje is afgeleid van de Latijnse naam 'Hispania', dat werd gebruikt voor het hele Iberisch Schiereiland.

Over het algemeen geldt voor een vakantie Spanje: hoe zuidelijker, hoe warmer. In de binnenlanden kan het 's winters goed koud zijn, maar de temperatuur kan in de zomer oplopen tot 40°C.
Het landschap van Spanje bestaat voornamelijk uit plateaus, zoals de Spaanse Hoogvlakte, en bergketens zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada. De belangrijkste rivieren van het land zijn de Ebro, de Tajo, de Duero, de Guadiana en de Guadalquivir. Spanje grenst in het oosten en zuiden aan de Middellandse Zee, in het noorden aan de Cantabrische Zee en in het westen aan de Atlantische Oceaan.
Het uitgaansleven speelt zich af in de vele bars, disco's en nachtclubs die je overal aan zult treffen.
Spanje is één van de belangrijkste landbouwproducenten van Europa. Een aantal van de belangrijkste producten in deze sector zijn citroenen, sinaasappels, olijven en olijfolie, noten, druiven en wijn.

Boek je vakantie Spanje eenvoudig en vertrouwd bij HolidaySale.nl!

vakantie-ibiza

Vind jouw vakantie