Tijdelijk niet beschikbaar
Wegens groot onderhoud kunt u momenteel geen online boeking plaatsen bij HolidaySale. Onze excuses voor het ongemak. U kunt ons wel altijd telefonisch bereiken via 0318 - 55 09 50. Met vriendelijke groet,
HolidaySale

Speciaal voor jou geselecteerd

Duitsland

Duitsland kennen we allemaal van de bratwurst, sauerkraut en het bier. Maar Duitsland heeft nog veel meer te bieden. De Bondsrepubliek Duitsland afgekort Duitsland is gelegen in centraal Europa. Het is een van de grotere landen van het werelddeel. Het is dan ook niet gek dat het aan veel verschillende landen grenst: Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Duitsland bestaat uit zestien deelstaten welke allen hun eigen bijzonderheden hebben. Het land heeft een rijke geschiedenis en ook qua natuur zit men hier goed.

Zo hebben zelfs industriële gebieden als het Ruhrgebied een groene kant. Het land bevat allerlei verschillende types landschappen: uitgestrekte vlaktes, heiden, hoge bergen, meren en grote natuurgebieden. Hierdoor is het populaire bestemming om te wandelen en fietsen.<br />Populaire vakantiebestemmingen zijn het Zwarte Woud, Sauerland, Eifel, Moezel en natuurlijk wintersportbestemming Winterberg. Daarnaast stijgt ook de populariteit van de Duitse eilanden, in het bijzonder: Rügen en Borkum. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Deze stad alleen heeft al genoeg te bieden voor een veelzijdige vakantie. Naast dat de stad een rijke (recente) geschiedenis heeft wat nog veel terug te zien is (bijvoorbeeld de Berlijnse muur) is het ook een creatieve en hippe stad waar kunstenaars hun ei kwijt kunnen. Een andere belangrijke stad is Munchen. Jaarlijks word er in Munchen het Oktoberfest georganiseerd wat vanuit zowel binnen als buitenland veel bezoekers trekt.<br />In de Duitse natuur zijn er veel kastelen te vinden. Het bekendste kasteel is de Schloss Neuschwonstein. Het verhaal gaat dat dit kasteel voor Walt Disney een inspiratie was bij het maken van het kasteel van Doornroosje.<br />Ook op muzikaal gebied draagt Duitsland zijn steentje bij. Zo zijn er veel operahuizen te vinden en heeft het land bekende componisten als Bach, Beethoven en Strauss voortgebracht.

Vind jouw vakantie