Tijdelijk niet beschikbaar
Wegens groot onderhoud kunt u momenteel geen online boeking plaatsen bij HolidaySale. Onze excuses voor het ongemak. U kunt ons wel altijd telefonisch bereiken via 0318 - 55 09 50. Met vriendelijke groet,
HolidaySale

Speciaal voor jou geselecteerd

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen ten westen van Marokko en de Sahara in de Atlantische Oceaan. De Canarische Eilanden bestaan uit 7 grote eilanden; La Palma, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura en Lanzarote, en een aantal kleine eilandjes. De bevolking van de Canarische eilanden zijn enthousiast in het behouden van diepgewortelde traditie en kunstnijverheid. De ambachten omvatten borduurwerk, keramiek, kantklossen, houtsnijwerk etc. Het landschap varieert van lavawoestijn tot oerbos en van duin tot vulkaan. De slapende vulkaan op Tenerife, de Teide, is de hoogste top van heel Spanje.

Elk eiland heeft zijn eigen specialiteit, La Gomera staat bekend om zijn gevlochten manden, Tenerife is het centrum voor traditionele potten in Guanche stijl. Op El Hierro maakt men schitterend geweven tapijten en tassen. In de stad Ingenio op Gran Canaria vind je het mooiste borduurwerk van de eilanden. Liefhebbers van een sportieve vakantie komen op deze eilanden zeker aan hun trekken. Er zijn allerlei watersporten te beoefenen en op Gran Canaria kun je uitstekend golfen. Gofio is een typisch gerecht. Dit was het hoofdvoedsel van de oorspronkelijke eilandbewoners. Het bestond uit graan dat op een open vuur werd geroosterd om het daarna tussen de stenen te vermalen. Je komt het gerecht (helaas) niet vaak in restaurants tegen. Je vindt op de Canarische Eilanden een rijke flora met ongeveer 1500 soorten bomen, planten en bloemen. Een karakteristieke boom is de drakenbloedboom, deze boom kan wel 3000 jaar oud worden. De Canarische pijnboom kom je ook overal tegen. De dierenwereld is een stuk minder rijk. Door de geïsoleerde ligging komen er voornamelijk inheemse soorten, vooral insecten, voor.

Boek je vakantie Canarische Eilanden eenvoudig en vertrouwd bij HolidaySale.nl!

Vind jouw vakantie